Hunden am Fluss Teufel er navnet på den garnison der ligger langs floden Teufel og er beliggende netop der, hvor Übersreik i Reikland med rette kan opkræve told og skat, inden de andre af flodens byer kan gøre pant i, hvad der bliver sejlet ind og ud af Den Grå Frues Pas. "Hunden" refererer i virkeligheden til de små, men bidske hunde som bruges til at finde kontrabande med.

Historien om "Teufelhundene" starter nogle hundrede år tilbage, hvor etableringen af garnisonen er en blodig affære grundet de mange røverbander, bæster, og andet pak i området som først skal fordrives. Derefter følger godt 150 år med konstante træfninger mod styrker fra Stimmigen, Auerswald, og Rottfurt, som alle, måske med rette, mener at dele af deres handel og told er taget fra dem.

"Teufelhundene" blev med tiden kendt for at kunne imødegå alt hvad der bliver sendt imod dem, oftest i undertal, inden hjælpen tilgik fra Übersreik, ligesom at de kunne borde skibe og følge spor af smuglere langt ind i Reikwald med deres små men bidske hunde.

For nogle årtier siden fik Übersreik fastslået retten til toldopkrævninger, hvilket medførte en ny type bemanding ved den nu ret så fredelige garnison. Rigmandssønner, veteraner med de rigtige kontakter (og guld), samt enkelte heldige, tjener nu som toldere i Kejserens klæder, hvor den største fare i flere år har været at falde over en støvet hellebard, prikke sig på en blækfjer, eller få ondt i ryggen (eller maven) på vagten foran lagret af kontrabande.

Opgørelserne over de kejserlige styrker er ikke alle steder lige vel opdateret, og nutidens Toldere fremgår givetvis i nogle styrkelister som den eliteenhed, de var for et par generationer siden - hvorfor de endnu engang er blevet mønstret til krig...